Sport

Sporturi pentru copii – Cum să-ți stimulezi copilul spre a face mișcare?

Sportul pentru copii – Primul pas pe care îl poți face ca părinte este să afli ce sport i-ar plăcea celui mic să facă, în așa fel încât să nu perceapă mișcarea ca pe o obligație. Copiii trebuie să fie îndemnați, încă de la vârste fragede, să ducă un stil de viață sănătos. Poate părea dificil la început, însă avantajul în cazul prichindeilor este că sportul poate fi foarte ușor asociat cu jocul, iar ei adoră să se joace de dimineața până seara.

Din nefericire, problemele de sănătate, în special obezitatea, se dezvoltă încă de la vârste fragede, atunci când cel mic este în creștere și are nevoie de nutrienți sănătoși pentru o dezvoltare corectă. Un stil de viață nesănătos poate duce la o mulțime de probleme și afecțiuni cu care cel mic se va confrunta atunci când va crește. Studiile ne demonstrează că timpul petrecut în aer liber, nu doar că oferă copiilor relaxare, bucurie, dar le și dezvoltă atenția, concentrarea, le stimulează imunitatea, le crește nivelul de vitamina D și le reglează problemele cu somnul. De aceea, sporturile pentru copii sau mișcarea în aer liber nu trebuie să lipsească din viața celor mici.

Ce se întâmplă când cel mic întinde mâna către o ciocolată sau o prăjitură cu multă cremă, care are zahăr? Vei ceda și îi vei da copilului ce își dorește, pentru că nu vei vrea să plângă, corect? Este în regulă să îi oferi și astfel de bucurii, însă trebuie să ai grijă la cantități, la activitatea pe care o are acesta pe timpul zilei, și nu o spunem doar noi, o spun și medicii.

„O minte sănătoasă într-un corp sănătos” este mesajul cunoscut de mulți dintre noi.
Îndemnul nostru este să-l faci pe cel mic să se joace cât mai mult și să facă mișcare, de preferat în aer liber.

Sportul pentru copii – Primul pas spre mișcare

Oferă-i copilului tău mai multe opțiuni pentru a face mișcare, de pildă o pereche de role, o minge sau o trotinetă. Acestea sunt printre clasicele jocuri de care ne bucuram și noi când eram mici.
E necesar ca cel mic să vadă această necesitate de mișcare, ca pe un joc de care se poate bucura cu prietenii și familia.
Te invităm să arunci un ochi la ofertele noastre de pe site! Avem o mulțime de articole care îmbunătățesc atenția, coordonarea și echilibrul prichindeilor. Iată unele dintre produsele preferate ale celor mici, care îi pot ajuta să se împrietenească rapid cu sportul și mișcarea:

Patine cu rotile Hippie – https://www.sofiatoys.ro/produs/patine-cu-rotile-hippie
Trotineta Action Pro One Blue/Red – https://www.sofiatoys.ro/produs/trotineta-action-pro-one-blue-red
Leagăn pentru copii Joey – https://www.sofiatoys.ro/produs/leagan-joey

Sportul pentru copii – Prin mișcare capeți încredere în sine

Află că mișcarea nu-l face pe cel mic doar mai voinic, ci îl ajută și să capete încredere în sine. În plus, jocurile de grup, precum un meci de fotbal, îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile de „lucru în echipă”.
Dacă prichindelul tău este prea mic pentru a se angrena într-un sport care l-ar putea copleși, un leagăn este cea mai bună soluție. Cei mici adoră să se dea în leagăn – este distractiv, relaxant și îi stimulează să stea cât mai mult timp afară, în aer liber..

Încurajează-ți copilul, fii alături de el

Dacă observi că cel mic nu se descurcă într-o activitate pe care își dorește să o practice, nu-l lăsa să se descurajeze! Încurajează-l, oferă-i încredere și sprijin pentru a continua și pentru a se dezvolta. Încurajează-l spre un stil de viață sănătos și recompensează-i fiecare inițiativă!

Fii un exemplu pentru copilul tău

Copiii imită comportamentul părinților, așa că fii un părinte activ și arată-i cât de plăcut este să faci mișcare! Îi place să se plimbe cu rolele? Fă și tu același lucru! Este pasionat de fotbal? Ieși cu el în parc și exersați cele mai tari trucuri cu mingea! Pentru a avea succes în acest demers, e nevoie să nu pui presiune pe copil și să-l lași să exploreze cât mai multe.

Oferă-i copilului tău timpul de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă și invită-l, cu orice ocazie, să facă mișcare!

Articole Similare

Lasă un răspuns