Sport

Skateboarding-ul – Hobby popular în rândul adolescenților

Introducere în skateboarding:

Skateboarding-ul este un hobby inovator de care mulți tineri sunt atrași. Este mai degrabă o artă decât un sport. Skateboarding-ul este, de asemenea, recunoscut ca sport la nivel mondial.

Primele skateboard-uri au fost construite la sfârșitul anilor 1940 de surferii din California. Aceștia mergeau pe străzile comunităților de coastă pe scânduri de lemn, cu roți atașate. Placa nu era la fel de rafinată ca în prezent.

Expansiunea skateboarding-ului ca activitate globală în aer liber a fost resimțită și văzută în special în anii 1960 și 1970. “Surferii” de pe asfalt și-au creat propriul stil de viață, limbaj, coduri vestimentare și ierarhii de grup.

Skateboarding-ul a devenit rapid un fenomen sociologic cu un impact puternic și de lungă durată asupra muzicii, artelor vizuale, dansului și culturii străzii.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui sport este că îl poți practica cu ușurință în peisajul urban. De asemenea, există multe posibilități de inovare atunci când vine vorba de a practica skateboard-ul ca hobby.

Cum aleg un skateboard potrivit?

Atunci când cauți să urmezi un hobby la modă în peisajul urban, skateboarding-ul este una dintre opțiunile perfecte pentru tine. Trebuie să alegi o placă care ți se potrivește.

Primul lucru de care trebui să ții cont atunci când vine vorba de skateboarding este că trebuie să alegi tipul potrivit de skateboard. Mărimea este determinată de lățimea punții skateboard-ului. Aceasta este de obicei singura dimensiune pe care o alegeți atunci când selectați un skateboard. Cu cât lățimea este mai mică, cu atât placa este mai mică. Punțile din lemn (lemn de arțar de calitate și robust cu 6-7 straturi) sunt o alegere ideală, deoarece au flexibilitatea și durabilitatea perfectă necesare pentru trucuri.

Dimensiunea medie a skateboard-ului ar trebui să fie de aproximativ 7-8 inch. Prin urmare, primul lucru la care trebuie să vă uitați este să alegeți tipul potrivit de skateboard (în funcție de vârstă, experiență). Odată ce reușiți să îl alegeți, va deveni uimitor de simplu să efectuați și trucuri și să puteți controla placa.

Trebuie să ținem cont și de roți, pentru un control mai bun al plăcii. Începătorii pot alege roți cuprinse între 53 și 59 mm, în timp ce skateboarderii experimentați pot opta pentru 60 mm. Acestea sunt mai robuste și pot naviga rapid. În plus, roțile ar trebui să aibă o tracțiune mare, astfel încât copilul să poată patina pe diferite suprafețe. O suprafață anti-alunecare cu o prindere perfectă este, de asemenea, o opțiune sigură.

Chiar dacă fiecare copil este unic, vârsta este primul lucru de luat în considerare atunci când cumpără un skateboard. Vârsta merge mână în mână cu înălțimea, precum și cu mărimea pantofilor.

Ce fel de skateboard ar trebui să iau pentru a face trucuri?

Nu există un răspuns specific la această întrebare, deoarece indiferent de placa pe care o ai, poți face trucuri cu ea până la un anumit grad. Dar, în general, un shortboard este o alegere mai bună decât un longboard pentru începători sau o placă cruiser atunci când vorbim de trucuri dedicate.

Flip tricks-urile sunt considerate a fi piatra de temelie a trucurilor de skate mai avansate și competitive. Așadar, dacă intenționați să stăpâniți trucurile de flip, ceea ce veți avea nevoie mai întâi este un skateboard bun, compatibil, care se potrivește mărimii și abilităților fiecăruia.

Roțile mici și dure sunt perfecte pentru trucurile de flip datorită naturii lor rapide și aderenței optime pe sol. În plus, toate roțile vin cu rulmenți ABEC 7 pre-atașați, astfel încât nici nu veți avea posibilitatea să vă plângeți de viteză și netezime.

Skateboard sau Pennyboard pentru începători? Vârsta recomandată

Skateboard-urile pentru copii vin în diferite categorii, în funcție de vârsta și nivelul de calificare al copilului dumneavoastră. Nu există o vârstă definită pentru a începe skateboarding-ul, iar copiii sub zece ani se pot angaja, cu siguranță, în această activitate sportivă.

Skateboarding-ul nu este recomandat copiilor sub 5 ani. Totuși, dacă doriți să-l învățați controlul corpului, atunci puteți încerca pennyboard-ul. Pentru copiii între 5-10 ani, este nevoie de supraveghere de către adulți. Ar trebui să-i antrenezi pe copii să-și controleze echilibrul corpului și să-i lași să încerce să facă niște trucuri ușoare. Dar nu-i lăsați să coboare la vale sau să facă trucuri avansate, periculoase.

Pe site-ul nostru găsiți 4 variante de pennyboard-uri, atât pentru fetițe, cât și pentru băieți:

   

 

Datorită dimensiunilor reduse pe care le măsoară aceste tipuri de skateboard și a materialului foarte ușor, aceste pennyboard-uri (cu sau fără LED-uri) permit deplasarea cu ușurință și depozitarea lor fără probleme în ghiozdan sau în bagajul de călătorie. Aceste produse au o manevrabilitate foarte bună, iar roțile au o duritate foarte mica si o dimensiune mare, ceea ce asigură combinația perfectă dintre viteza și confort.

Pentru un copil cu vârsta 14+, placa trebuie să fie suficient de largă pentru a susține picioarele și pentru a oferi stabilitate și echilibru excelent. Pe măsură ce avansează în vârstă, dobândește mai multe abilități. Din fericire, mușchii unui copil de 14 ani sunt suficient de dezvoltați pentru a-și controla și coordona cu ușurință mișcările.

ALEGE UN SKATEBOARD DIN OFERTA NOASTRĂ:

       

 

Copilului dumneavoastră se va bucura să patineze pe una dintre aceste plăci, deoarece roțile sunt netede, cu rulmenți de înaltă calitate. Placa este formată din 7 straturi de arțar canadian. Are caracteristici de siguranță care îi permit să patineze pe diferite suprafețe, cum ar fi parcuri de skate, rampe, sau pur și simplu, prin oraș.

 

 

Indiferent dacă ești începător sau veteran, aceste plăci au totul pentru a răspunde nevoilor tale de a merge cu placa. Suprafața antiderapantă protejează perfect împotriva alunecării de pe placa, iar roțile moi absorb orice vibrații cauzate de suprafețele neuniforme.

CONCLUZIE:

Obținerea unui skateboard potrivit poate face diferența în experiența de patinaj a copilului dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea celui mai bun skateboard pentru 14 ani, obțineți o opțiune de înaltă calitate realizată din materiale rezistente. Siguranța copilului dumneavoastră este o prioritate și, prin urmare, alegeți un sprijin stabil care este excelent pentru a învăța și a stăpâni noi trucuri.

Puntea trebuie să fie suficient de largă, astfel încât copilul să aibă o suprafață spațioasă pentru picioare. Alte lucruri de luat în considerare includ materialele, rulmenții, roțile.

Lasă un răspuns