Jucarii

Loc de joacă – Cum să amenajezi un loc de joacă pentru copii la tine acasă

Loc de joacă pentru copii – Ghid practic pentru părinți 

Cei mici își creează, încă de la primul contact cu lumea reală, un univers propriu, dominat de JOC. Jocul este modul lor natural de a comunica și de a percepe lucrurile care îi înconjoară. Este calea lor de a cunoaște și a înțelege lumea. Din fericire, jocul se îmbină perfect cu învățatul și ajută la o dezvoltare psihică și fizică armonioasă. Copiii își petrec o mare parte din timp acasă. Așadar, este esențial să aibă spații special amenajate, în care să poată pună în practică diverse jocuri și activități distractive.

În articolul de mai jos vei descoperi cele mai eficiente, ușor de realizat și distractive metode de a amenaja un loc de joacă pentru prichindei. Îți vom prezenta câteva idei de a organiza casa și curtea, în așa fel încât cei mici să se poată bucura de momente distractive și educative, chiar la ei acasă.

Loc de joacă – Exterior

Pentru familiile care stau la curte, amplasarea și amenajarea unui loc de joacă este extrem de simplu de realizat. În primul rând, trebuie să alegi un spațiu potrivit, care să ofere siguranță și protecție permanentă celui mic. Acestea sunt recomandările noastre:

Leagăn. Este considerat simbolul copilăriei și este potrivit mai ales pentru prichindeii între 1-3 ani. Cei mici vor avea parte de multă distracție si voie bună.

Căsuța în copac. Acesta este visul prichindeilor: să aibă propria lor căsuță pe care să o amenajeze după bunul plac. Dacă cel mic a depășit vârsta de 4-5 ani, atunci ai putea construi o căsuță într-un copac rezistent și l-ai putea încuraja să-și dezvolte creativitatea și independența.

Într-un colț din grădină poți amenaja un loc special cu cele mai îndrăgite jucării ale celui mic. Nu ar trebui să îți lipsească: mașinuțemingi , lăzi cu nisip și o mulțime de jocuri educative.


Hamac. Poate fi agățat de doi copaci.

Loc de joacă – Interior

Pentru familiile care stau la bloc sau pentru zilele friguroase, este nevoie de puțin mai multă organizare. Cel mic are nevoie de un spațiu potrivit activităților sale chiar și în interiorul locuinței. Fie că este vorba despre dormitor sau living, spațiul trebuie pus la punct într-un mod eficient pentru întreaga familie. Astfel, trebuie să ții cont de anumite detalii:

  1. Dimensiunea camerei în care alegi să amenajezi locul de joc;
  2. Numărul de copii;
  3. Jucăriile potrivite;
  4. Covorul, pereții și piesele de mobilier care trebuie să rămână “în siguranță”.

Este important să reții faptul că nu este nevoie de investiții uriașe pentru a putea crea spațiul perfect pentru prichindelul tău. Este vorba doar de puțină creativitate. Acestea sunt recomandările noastre:

  1. Construirea unui cort;
  2. Amplasarea unui mini-birou pentru cel mic, la care să poată citi sau desena;
  3. Aranjarea unor fotolii confortabile pentru copii, în diferite modele, pentru jocurile video. Acest tip de jocuri, FĂRĂ A SE EXAGERA, îi ajută pe cei mici să-și stimuleze reflexele pentru jocurile reale, dinamice, precum tenis, box, handball, bowling etc.;
  4. Aplică, pe ușă, geam, perete, mobilă sau orice suprafața dreaptă, o tablă sticker de scris autocolantă. Este un sticker autoadeziv pe care cei mici pot scrie cu cretă și care se șterge cu un burete sau o cârpă umedă.

Așadar, amenajarea unui loc de joacă interior și exterior pentru cei mici trebuie să fie o responsabilitate a tuturor părinților care își doresc să aibă prichindei frumoși, voioși și sănătoși.

Sofia Concept îți stă la dispoziție cu jucării și produse pentru prichindei care să te ajute să amenajezi cele mai tari locui de joacă!

Articole Similare

Lasă un răspuns