Drumetii

Lanternele Frontale – Cum să le folosiți?

O lanternă frontală este un articol esențial pentru aventuri în aer liber, asigurând o călătorie în siguranță în timpul nopții. Lanterna se fixează pe o curea confortabilă pentru cap printr-un suport magnetic, pentru o prindere fermă. Este o opțiune uimitoare pentru oricine caută o flexibilitate superioară.

Acestea sunt, de asemenea, utile pentru a ilumina locuri greu de văzut atunci când lucrați la mașina dumneavoastră sau încercați să găsiți ceva în întuneric.

Din fericire, astăzi există multe modele uimitoare din care să alegeți. Sofia Concept vă va ghida către o lanternă frontală care este perfectă pentru nevoile dumneavoastră.

Caracteristici principale:

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o lanternă frontală. Mai întâi trebuie să vă gândiți la ce activități o veți folosi. Oamenii folosesc adesea faruri pentru a se deplasa noaptea, în special pentru a-și așeza cortul, pentru a găti, etc. Unii alergători folosesc lanternele frontale pentru alergat, atât în ​​oraș, cât și pe traseu. Alți oameni ar putea dori o frontală în scopuri de urgență, iar alții ar putea avea nevoie de una pentru activități simple, cum ar fi plimbarea câinelui pe întuneric.

Caracteristicile de care aveți nevoie vor varia în funcție de activitatea planificată. Trebuie sa țineți cont de :

Fasciculul de lumină: în mod obișnuit, lanternele frontale vin cu trei configurații de iluminare: puternic care este util pentru sarcinile generale de tabără și lucrări de reparații de aproape; slab, care permite cel mai bine vizionarea la distanță lungă în timpul drumețiilor nocturne; și reglabil, ceea ce vă permite să comutați între cele două. Unele faruri oferă toate setările de mai sus, în timp ce altele sunt mai de bază și oferă doar una.

Efectele stroboscopice merită, de asemenea, luate în considerare; dacă vă aflați într-o situație de urgență sau alergați, stroboscopul vă poate ajuta să vă faceți vizibil.

Durata de viață a bateriei: în funcție de cât timp plănuiți să fiți în sălbăticie, unele mărci produc faruri reîncărcabile, dar va trebui să fii ocazional lângă un încărcător pentru ca această opțiune să aibă sens. Majoritatea modelelor folosesc baterii; acestea sunt mai bune pentru călătoriile de peste noapte și de mai multe zile, deoarece tind să dureze mai mult. Durata de viață a bateriei poate fi influențată de climatul în care este utilizat în principal farul, precum și de obiceiurile utilizatorului.

Trebuie să luați în considerare și rezistența la intemperii. Majoritatea sunt rezistente la apă, astfel încât vor supraviețui fără griji drumețiilor ploioase sau unei căderi rapide într-o băltoacă. (Totuși, aveți grijă să nu le scufundați în umiditate prea mult timp.)

Întrebări frecvente:

De câți lumeni am nevoie?

Lumenii sunt o unitate de măsură care explică cantitatea de lumină emisă în toate direcțiile de o sursă de lumină. De obicei, un far cu un număr mare de lumeni va consuma mai repede durata de viață a bateriei, decât o lampă cu lumeni mai mici. Farurile cu un număr mai mare de lumeni strălucesc, de obicei, mai puternic decât cele cu un număr mai mic. Distanța fasciculului și tipul de lumină sunt mai importante de luat în considerare decât lumenii.

De câtă distanță am nevoie la farul meu?

Scopul principal al unui far este de a proiecta lumină într-o zonă țintă, astfel încât majoritatea farurilor sunt testate în funcție de cât de departe pot proiecta lumina utilizabilă. Pentru camping, nu aveți nevoie de un fascicul lung de lumină. De fapt, este mai bine cu un flux larg de lumină, pentru a ilumina mai mult spațiul de lucru de aproape. Dacă intenționați să vă folosiți farul pentru alergare, alpinism sau drumeții nocturne, ar trebui să vă gândiți să cumpărați un far care proiectează lumina pe o distanță mai mare

Ce tipuri de becuri folosesc majoritatea frontalelor?

În zilele noastre, majoritatea lanternelor frontale sunt fabricate cu becuri LED, deoarece aceasta vă oferă cea mai bună putere de lumină pentru cea mai mică cantitate de energie a bateriei.

Am căutat modele care să ofere cea mai mare durabilitate, ușurință în utilizare și confort la cele mai bune prețuri, iar alegerile noastre reflectă aceste caracteristici.

Lanterna Frontala Senzor Waterproof IPX6 este accesoriul indispensabil pentru mecanicii auto, pentru cei care lucreaza in conditii de luminozitate redusa, pentru cei care au nevoie de o lumina directa in munca lor, sau care executa lucrari de interventie noaptea. Are un control inteligent al circuitului, zoom telescopic, 4 moduri de iluminare (puternic, scazut, stroboscopic, SOS)

Lanterna Frontala XHP99 Waterproof este mai stralucitoare si mai durabila. Va ofera diferite tipuri de luminozitate de pana la 350 de metri, permitandu-va sa vedeti bine pe timpul noptii. Lampa frontala reîncărcabilă are o funcție de afișare digitală, astfel încât să puteți vedea nivelul bateriei și să o puteți încărca la timp.

Lanterna Frontala Camouflage T6 este rezistentă la ploaie, la cădere, carcasa exterioară este anticorozivă, farul este potrivit pentru ploaie sau zăpadă, în interior sau în aer liber. Este perfectă pentru urgențe, reparații auto ș la domiciliu, etc.

 

Lasă un răspuns