Electrocasnice

Grătarele Electrice Multifuncționale – Mâncare sănătoasă și rapidă

Ce este un grătar electric?

Grătarul electric este un aparat multifuncțional care imită procesul de gătit al unui grătar în aer liber, pe cărbune. În loc de flăcări directe, deschise, acest aparat nu are nevoie de conectare la o sursă de gaz, ci doar de conectare la priză, complet sigur pentru utilizare în interior. Aceste tipuri de grătare sunt proiectate inteligent, astfel încât să poată fi folosite în spații restrânse.

Un grătar electric permite mai multe tipuri de gătit într-un singur model. Poate fi folosit oriunde, fiind compact și usor de depozitat. Este, de asemenea, foarte practic și ușor de curățat. Datorită celor doua suprafețe antiaderente, este ideal pentru sandvișuri, legume, carne etc. Poate funcționa ca un cuptor, deoarece menține o sursă de căldură uniformă pe întreaga suprafață superioară și inferioară.

Așadar, puteți face mâncare mai sănătoasă: panini, legume și grill rapid, într-un singur dispozitiv, fie că pregatiți cina, sau un desert, într-un mod foarte convenabil, cu o performanță mai bună.

Ideal pentru a pregăti alimente mai sănătoase

Grătarele electrice îndepărtează o mare parte din grăsimea din alimente și lasă o textură suculentă și crocantă, in funcție de preferințele fiecăruia. Este perfect pentru cei care duc un stil de viață sănătos. Datorită acestuia, puteți obține o mare varietate de feluri de mâncare, ceea ce vă va face viața mai ușoară.

Cei care folosesc zilnic grătarul recunosc faptul că obișnuința de a consuma alimente prăjite scade considerabil,  în același timp încurajează consumul de legume delicioase la grătar, a căror aromă și culori sunt îmbunătățite și îi atrag și pe cei mici, care vor adora textura mâncării la grătar.

Atât carnea, cât și legumele sunt deosebit de gustoase și apetisante dacă folosiți un grătar cu suprafața striata. Puteți găti carnea și peștele foarte încet, pentru a păstra sucul și a concentra cât mai mult aromele.

Materiale non-toxice și rezistente

Materialele, împreuna cu design-ul, determină durabilitatea și estetica produsului. Oțelul și plasticul fără BPA sunt materiale recomandate, întrucât oțelul este mai durabil și permite o curățare maximă și mai rapidă. De asemenea, este important ca materialul componentelor detașabile să fie rezistent la masina de spălat vase.

Grătarele electrice au suprafața antiaderentă. Este important să fie fabricate din materiale ce nu conțin PTFE, PFOA sau alte toxine dăunătoare. Acestea sunt de obicei fabricate din aluminiu turnat, acoperit cu piatră sau ceramică, cu un transfer ridicat de căldură.

Fiind vorba despre un aparat care va fi în contact direct cu alimentele pe care le vom consuma, este indicat să ținem cont și de anumite aspecte legate de siguranță, pe lângă materialele din care este confecționat. Mânerele ar trebui să fie de tip „cool-touch”. Siguranța include, de asemenea, stabilitatea aparatului, conferită de proiectarea acestuia. De exemplu, unele au picioare groase din cauciuc, sunt mai grele la bază, pentru a preveni răsturnarea.

Curățarea și întreținerea grătarelor electrice

Curățarea ar trebui să fie cât mai rapidă și simplă posibil. Modelele care au tavă de picurare sunt mult mai ușor de curățat, deoarece puteți elimina cu ușurință grăsimea care se acumulează.

Înainte de a vă curăța grătarul electric, este important să vă asigurați că acesta este deconectat, oprit și răcit complet. Verificați dacă anumite piese pot fi spălate în mașina de spălat vase. Dacă nu, ar trebui să le spălați în apă caldă, cu săpun. Ștergeți orice suprafață care intră în contact cu alimentele, precum și exteriorul grătarului. Lăsați-l să se usuce, înainte de a-l conecta din nou.

De ce să cumpărați un grătar electric și ce model să alegeți?

Deoarece grătarele electrice sunt alternative la grătarele tradiționale mult mai ușor de instalat și de curățat, fiind ideale pentru cei care locuiesc în apartamente sau în alte spații mici. Ele sunt disponibile, pe piață, în toate formele și dimensiunile. Dacă apreciați versatilitatea și posibilitatea de a pregăti mâncăruri mai sănătoase, dar locuiți într-un spațiu mic, un grătar electric este o necesitate în bucătăria dumneavoastră.

Un grătar electric produce rezultate similare cu cele pe care le-ați obține afară.  Nu numai că sunt aprobate pentru utilizare în interior, dar sunt ușor de transportat, ceea ce înseamnă că le puteți scoate pe o terasă sau în excursii, în aer liber.

Sofia Concept vă propune câteva grătare electrice, pentru a vă ajuta să vă decideți în ceea ce privește performanța, ușurința de curățare, etc.

Gratarul multifunctional Hett are o putere de 1000W și este ideal pentru a găti diferite feluri de mâncare, precum carne, legume, ouă, sandvișuri, într-un mod rapid și natural.

Datorită posibilității de deschidere la 90º, cele două plăci de încălzire independente creează o suprafață de încălzire de 245 x 178 mm.

Acesta nu este doar multifuncțional – poate fi folosit și ca grătar și presă pentru sandvișuri – dar arată și stilat. Partea „inteligentă” a acestui grătar este tehnologia din interiorul elementului de încălzire care ajută la menținerea temperaturii.

În timp ce grătarul gătește, grăsimea este scursă într-o tavă de picurare convenabilă, care este la fel de detașabilă și ușor de curățat. De fapt, această tavă este ascunsă, ceea ce face ca aparatul să aibă un aspect mai atrăgător.

Grătarul multifuncțional Samson are o putere de 2000 W, cu ajutorul căruia puteți pregăti ușor atât un mic dejun sănătos, cât și un desert sau un grătar delicios.

Acest aparat continuă să crească în vânzări datorită numeroaselor sale avantaje.

Are o suprafață mare de gătit, cu o dimensiune a plăcii de 31 cm x 24,5 cm, pentru a găti mai multe rețete simple și rapide de mâncăruri în același timp, ce nu permite ca alimentele sa se lipească. Astfel, veți putea prepara la grătar, în cel mai scurt timp posibil și cu o ușurință surprinzătoare, fripuri, mici, frigărui, hamburgeri sau chiar cele mai gustoase legume, datorită deschiderii la 180º. Indicatoarele LED arată că temperatura setată este atinsă și dispozitivul funcționează

Burgerii ies cu urme frumoase de grătar, iar capacul își îndeplinește sarcina de a menține căldura.

Grătarul Multifuncțional Calore are o putere de 1800W și este ideal pentru a găti diferite feluri de mâncare, precum sandvișuri, panini, carne, legume, pește, cu un consum minim de ulei.

Are 2 plăci independente de gătit, datorită deschiderii  sale de 180°; cu o suprafață de gătit de 28×23 cm fiecare, grătarul Calore poate găti alimente de diferite grosimi, datorită capacului său adaptabil, mâncarea se coace rapid, nu trebuie să așteptați prea mult.

Bucurați-vă de gustul minunat al alimentelor gătite la grătar, fără grija focului deschis sau al fumului de cărbune! Gătiți în siguranță, în orice loc sau anotimp!

Lasă un răspuns