Drumetii

Gențile Frigorifice – Rolul acestora în fiecare familie

De ce sunt gențile frigorifice atât de utile?

O geantă frigorifică este un accesoriu foarte util în orice familie, deoarece aceasta este deseori folosită atunci când mergi la iarbă verde, la picnic sau în diverse excursii. Fără îndoială, o geantă frigorifică portabilă este eficientă în situațiile când pleci de acasă și vrei să pui la rece diverse băuturi și alimente.

În timpul verii, o geantă frigorifică este opțiunea cea mai bună, în cazul în care ieși în natură cu familia. Produsul îți va fi de mare ajutor pentru a păstra la rece sandwich-urile, fructele, băuturile.

Atunci când te deplasezi, o geantă frigorifică va înlocui frigiderul de acasă, ea putând fi așezată cu ușurință în portbagaj (dacă mergi cu mașina) sau în tren.

Înainte de a alege o geantă frigorifică adecvată, este recomandat să urmezi câțiva pași. În primul rând, trebuie să stabilești cât de mare trebuie să fie produsul, în funcție de necesitățile personale. Apoi, trebuie să știi caracteristicile pe care le are o geantă frigorifică.

Îți prezentăm mai jos un ghid care te va ajuta să alegi cea mai buna geantă frigorifică, potrivită pentru tine.

Cum alegi cea mai bună geantă frigorifică în funcție de capacitate?

Dacă obișnuiești să ieși mai rar, o dată pe lună și vrei să iei mâncare și băuturi pentru 2-3 persoane, atunci poți alege un model obișnuit, cu o capacitate mai mică, spre exemplu o geantă frigorifică de 6-10 litri.

În cazul în care te deplasezi mai des în week-end-uri și iți trebuie un volum mai mare, atunci poți opta pentru o geantă frigorifică de capacitate medie, respectiv o geantă frigorifică cu valori cuprinse între 11 și 20 de litri. Poate fi utilă pentru drumeții, picnic sau pescuit.

Pentru camping, este bine să te dotezi cu o geantă frigorifică care să aibă un volum de 21 -30 de litri, aceasta având spațiu pentru 6 sticle tip PET de 1,5 l, plus 2 de 1 l. Are avantajul că răcește cu până la 15 grade Celsius sub temperatura mediului ambient.

9 motive pentru alegerea unei genți frigorifice în locul unei cutii rigide din plastic

  1. Ecologice

Recipientele pentru băuturi uzate și ambalajele alimentare pot reprezenta o problemă uriașă pentru mediu, deoarece poluează. O geantă frigorifică te poate ajuta să eviți această problemă. Poți elimina cu ușurință sticlele și alte deșeuri odată ce ai terminat cu ele, deoarece toate sunt depozitate în “frigiderul” moale. Acest lucru scade considerabil șansa de a face gunoi, fiind mult mai sigur pentru mediul înconjurător să folosești o geantă frigorifică cu fețe moi decât o cutie tare.

  1. Sunt răcitoare mai ușor de transportat

O geantă frigorifică este mult mai ușor de transportat, fiind proiectată pentru a fi mai compactă. Se poate încadra cu ușurință și sub scaunele din avioane și alte mijloace de transport public. Nu poți face acest lucru cu o cutie tare, deoarece este prea mare și greoaie.

  1. Sunt mai comode

Acestea facilitează accesul la mâncare și băutură, ceea ce este perfect dacă pleci, spre exemplu, cu transportul public. În schimb, a avea articole stocate într-o cutie rigidă poate fi dificil de accesat. Gențile frigorifice sunt moi și mai durabile.

  1. Ușor de curățat

Gențile frigorifice pot fi curățate cu ușurință odată ce s-au murdarit, spre deosebire de cutiile dure. Vă va păstra, de asemenea, mâncarea și băutura rece pentru mai mult timp, ceea ce este un mare avantaj pe care nu îl obții cu o cutie tare.

  1. Durabile în timp

Dacă achiziționezi un produs de calitate, acesta ar trebui să dureze mulți ani. Poți folosi geanta termică aproape zilnic dacă este necesar și nu trebuie să îți faci griji cu privire la înlocuirea articolului pentru o perioadă de timp, ceea ce este perfect dacă ești în căutarea unui produs calitativ pe termen lung. O cutie tare s-ar putea deteriora sau crăpa dacă o folosești prea des.

  1. Nu au nevoie să fie pre-răcite

Nu trebuie să pre-răcești înainte de a o folosi, spre deosebire de cutiile dure. Este grozav pentru că poți petrece mai puțin timp în bucătărie pregătindu-ți băuturile și alimentele înainte de a pleca din casă. În schimb, ar trebui să răcești un recipient pentru băuturi și apoi să îți transferi articolele în acel recipient cât timp sunt încă reci. Poate fi supărător dacă te grăbești, așa că este mult mai ușor să folosești genți frigorifice.

  1. Nu curg lichidele

Spre deosebire de cutiile dure, geanta frigorifică  se potrivește perfect în portbagaj șinu va fi expusă riscului de a se scurge sau de a vărsa conținutul. Înseamnă că te poți relaxa în timp ce conduci fără să îți faci griji că băuturile și alte lichide zboară peste tot. De asemenea, acestea au cusături mai rezistente, astfel încât își pot menține structura în timp.

  1. Sunt mai accesibile și mai eficiente

Gențile frigorifice sunt mai accesibile decât cutiile dure, pentru persoanele cu un buget redus. De asemenea, oferă mai mult spațiu pentru a depozita alimente și băuturi, ceea ce înseamnă că poți adăuga mai multe articole în interior, sau in buzunarele exterioare. Este posibil să nu poți face acest lucru cu o cutie rigidă, deoarece ar putea deveni prea voluminoasă. De asemenea, gențile frigorifice de călătorie îți păstrează articolele la o temperatură plăcută și rece mult mai mult timp, ceea ce înseamnă că poți reutiliza geanta fără nicio grijă.

  1. Diferite modele de genți

O geantă frigorifică are toate formele și dimensiunile, ceea ce înseamnă că poți alege diferite tipuri de genți pentru diferite scopuri. De exemplu, există genți mai mari care sunt perfecte pentru picnicuri în familie, excursii sau evenimente de catering în aer liber, în timp ce cele mai bune genți frigorifice mici sunt grozave pentru bicicliștii care doresc să-și depoziteze mâncarea din mers. Nu ai putea face acest lucru cu o cutie rigidă. Majoritatea genților au măsurători afișate online, așa că este ușor să vezi dacă geanta este suficient de mare pentru nevoile tale.

Compară diferitele tipuri de produse disponibile înainte de a te decide cu privire la cea mai bună geantă frigorifică!

Pe sofiaconcept.ro, poti alege din diversele genți frigorifice, cu mînere și buzunare, foarte comode pentru a fi transportate în mîini, fiind extrem de practice. Sunt fabricate din țesături groase, rezistente la uzură,  iar obiectivul de bază al stratului interior este să mențină sigur temperatura.

Acum putem spune ca ești pregatit/ă pentru a-ți achizitiona cea mai buna geantă frigorifică. Spor la cumparaturi!

Articole Similare

Lasă un răspuns