Pet Shop

Animalele De Companie – Îngrijire Si Responsabilitate

Animalele de companie ajută copiii la dezvoltarea empatiei

În lumea dezvoltării și educației copiilor, „empatia” este mult mai mult decât un simplu cuvânt de interes. Este un element crucial al bunăstării emoționale, o trăsătură care are capacitatea de a forma legături solide și sănătoase.

În ultimii ani, au existat studii care asociază ideea de a avea un câine în copilărie cu un sentiment puternic de empatie. Legăturile emoționale sunt mult mai profunde. Câinii își fac fac griji pentru noi. Le pasă de noi. Și nouă, la rândul nostru, ne pasă de ei. Nu numai că dezvoltă legături afectuoase cu animalele lor de companie, dar copiii manifestă emoții și stres, în special în timpul examenelor sau când se confruntă cu probleme de familie. Câinele poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății la copii, scăzând nivelul de cortizol. Animalele de companie pot oferi, de asemenea, o distragere a atenției de la orice cauzează stresul copilului dumneavoastră. Joaca cu un animal îi poate ajuta să nu se mai îngrijoreze și îi ajută să se relaxeze. Sunt cele mai afectuoase si loiale creaturi de pe pamant.

Așadar, este întotdeauna o idee bună să primiți un nou membru al familiei cu blană, datorită numeroasele beneficii pe care acestea le oferă. Această companie poate fi benefică în special pentru copiii care sunt timizi sau care au dificultăți în a-și face prieteni, oferind copiilor un sentiment de siguranță.  Câinii pot servi drept început de conversație și îi pot ajuta pe copii să se simtă mai confortabil în situații sociale.

Responsabilitatea este una dintre cele mai importante abilități de viață pe care copiii le pot învăța, iar a avea un animal de companie poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța să fie cât mai responsabili. Îngrijirea unui câine necesită hrănirea, plimbarea lui și curățarea după acesta. Asumându-și o parte din responsabilitatea pentru animalul lor de companie, copiii pot învăța importanța îngrijirii pentru orice persoană/animal.

Beneficii în a avea un animal de companie

Odată cu debutul pandemiei, oamenii au prezentat și mai mult interes față de animalele de companie. Statul mai mult timp în casă  i-a determinat pe mulți să își dorească un animal de companie. Într-un studiu realizat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie,  17% dintre posesorii de câini și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență.

Ne-au oferit compania lor, dar și timp mai mult petrecut afară, în contextul în care restricțiile de circulație permiteau, pe baza unei declarații, sportul, plimbările individuale în apropierea casei și ieșitul cu animalele de companie. Acestea din urmă au un efect pozitiv asupra noastră, vin cu mai multe beneficii asupra oamenilor și nu doar în vreme de pandemie. Prietenii „necuvântâtori” ne oferă compania lor, ne umplu de momente de duioșenie și întâmplări hazlii și sunt, de multe ori, cei ce ne „îmblânzesc” pe noi, și nu invers.”

În urma mai multor studii, s-a ajuns la concluzia că un animal de companie crește nivelul de serotonină și oxitocină, considerați hormoni ai fericirii. Ne aduc zâmbetul pe buze prin joacă, prin traiul de zi cu zi alături de ele, prin afecțiunea pe care ne-o oferă. Există într-adevăr mai multe studii care leagă prezența animalelor de companie de sănătatea psihică, identificând o corelație între prezența unui animal de companie și reducerea anxietății, a depresiei și a stresului.  Literatura de specialitate face referință chiar și la un concept numit „the pet effect”, termen care reflectă impactul pozitiv pe care un animal de companie îl are asupra sănătății psihologice și fizice a proprietarului, chiar și asupra longevității acestuia. Ideea a fost mediatizată puternic la începutul anilor 2000. Animalele de companie sunt, neîndoielnic, o sursă de suport psihologic pentru posesorii lor.

Copiii învață că animalele ne sunt prietene, nu dușmani, ceea ce va impacta felul în care copiii se raportează la animale. Asta înseamnă că cei mici nu vor fi temători în fața anumitor animale, nu le evită și manifestă un anumit respect pentru viața animală, în general. Pe de altă parte, animalele îi invață pe copii ce înseamnă să fii blând, și nu în ultimul rând, animalele de companie îi învață pe copii să fie responsabili.

Un câine poate aduce o mare bucurie în viața de familie. Cunoscuți pentru loialitatea și natura lor iubitoare, câinii sunt însoțitori minunați pentru oamenii de toate vârstele. Deținerea unui câine are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate: promovează încrederea în sine și îi ajută pe stăpâni să facă față stresului, scad tensiunea arterială a omului și „antrenează” proprietarii să iasă mai des pentru o plimbare bună.

Produse pentru îngrijirea și sănătatea animalelor de companie

În acest blog, veți găsi câteva informații utile despre creșterea și îngrijirea animalelor de companie, inclusiv câteva caracteristici despre sănătate și stilul de viață.

Sofia Concept vă propune câteva accesorii și produse de îngrijire, ajutând proprietarii să găsească sfaturile corecte pentru prietenii lor blănoși.

Iată câteva dintre propunerile noastre:

Cele mai bune recompense pentru animalele dumneavoastră:

  

Cu toții știm că alimentația unui pui de câine va determina cât de sănătos și cât de energic va fi acesta atunci când va deveni adult. În calitate de stăpân sau dresor, va trebui să știți ce fel de recompense să-i oferiți câinelui pentru ca acesta să fie un exemplar sănătos tot restul vieții. Recompensele reprezintă modalitatea perfectă prin care vă puteți face cățelul fericit, susținând, în același timp, dezvoltarea armonioasă și starea excelentă de sănătate ale acestuia.

Așadar, fiți siguri că alegeți cea mai bună recompensă pentru puii de câine, deoarece aceasta va oferi organismului canin o multitudine de substanțe nutritive, fără ca puiul să se îngrașe sau să dezvolte probleme la nivelul sistemului digestiv.

Atunci când vreți să achiziționați cea mai bună recompensă pentru puii de câine, luați în considerare și cât de puternici sunt dințișorii cățelului. De asemenea, gândiți-vă dacă puiul dezvoltă sau nu alergii. Dacă răspunsul este „da”, atunci evitați recompensele ce conțin porumb, orz, ovăz, soia sau alte ingrediente ce pot deranja buna funcționare a sistemului digestiv.

Însă majoritatea recompenselor de top pentru câini nu conțin aceste ingrediente, așa că descoperirea celei mai bune recompense pentru puiul dumneavoastră devine o misiune și mai simplă.

Dacă alegeți o recompensă pentru câini potrivită tuturor etapelor vieții, o veți putea oferi câinilor nu doar pe parcursul ședințelor de dresaj, ci și odată cu înaintarea în vârstă.

Toate aceste substanțe complexe sunt concentrate în niște biscuiți cu o formă adorabilă de os, plini de aromă și ușor de mestecat. Această consistență moale, alături de ingredientele delicioase fac din acești biscuiți o recompensă irezistibilă chiar și pentru cei mai mofturoși căței. Forma și textura biscuiților este special creată pentru a nu răni cavitatea bucală a cățeilor. Satisfac nevoia câinilor de a mesteca timp indelungat, în timp ce curăță tartrul de pe dinți.

Sunt gustări delicioase ce pot fi oferite între mese și reprezintă un mod minunat prin care vă puteți recompensa puiul pentru comportamentul său ireproșabil pe parcursul ședințelor de dresaj, susținând, în același timp, dezvoltarea armonioasă și starea excelentă de sănătate ale acestuia.

Mașina de tuns animale:

Mașina de tuns pentru animalele dumneavoastră de companie este super silențioasă și funcționează la mai puțin de 60 dB. Nu va trebui să vă îngrijorați din cauza poluării fonice, pentru că nu vă sperie animalele atunci când le tundeti. Are un timp scurt de încărcare, durată lungă de viață: se încarcă complet în 2 ore și durează până la 3 ore! Indicatorul LED vă permite să vedeți cum se încarcă în timp real. Mașina de tuns are 2 viteze care pot fi reglate prin intermediul angrenajelor și este potrivit pentru diverse tipuri de păr.

Setul profesional de tuns conține o mașină de tuns electrică pentru animale de companie, 4 piepteni de delimitare, foarfece, un pieptene din oțel, o perie, o sticluță de ulei lubrifiant, un încărcător și manual de instrucțiuni.

Covoraș răcire impermeabil:

Cum poți avea grijă de câinele tău pe vreme caldă?

Covorașul de răcire impermeabil este soluția perfectă pentru zilele toride și este potrivit pentru animalele până în 30kg.

Materialul interior al covorașului de răcire pentru câini este un gel de auto-răcire 100% non-toxic, sigur pentru animalele de companie. Nu este nevoie să înghețe sau să se răcească, gelul de răcire activat prin presiune funcționează prin absorbția căldurii corpului câinelui tău, relaxându-l și liniștindu-l în vara fierbinte. Fabricat din poliester de înaltă calitate, acest covor de răcire este rezistent la zgârâieturi, la uzură și durabil, fără să irite pielea animalului. Ștergeți ușor salteaua cu o perie moale sau un burete umed, fără a fi nevoie de altă întreținere. Covorașul este pliabil, fiind  convenabil pentru depozitat sau transportat în călătorii.

Acest covor de răcire, de 50×90 cm este potrivit pentru diferite dimensiuni de pisici și câini, împiedicându-i să se supraîncălzească și să se deshidrateze pe timpul verii. Funcționează atât ca un covoraș de răcire, ci și ca pernă, dar o puteți pune si pe scaun sau sub laptop, pentru nevoile dumneavoastră.

Pentru a vedea toate produsele noastre destinate animăluțelor, vă rugăm să dați un click aici. 

Lasă un răspuns