Electrocasnice

Alimentația sănătoasă – Cum îi învățăm pe copii despre arta culinară?

Un lucru foarte important care îi preocupă pe părinți este sănătatea copiilor. O hrană sănătoasă pentru organismul copiilor este esențială încă de la începutul diversificării. Atunci când sunt mici, copiii sunt maleabili, ca un lut in mâinile noastre, iar modul în care îi hrănim creează fundația sănătății lor ca adulți.

Oferă micuțului tău ocazia de a ajuta la pregătirea gustărilor, astfel își poate exprima curiozitatea față de minunile colorate pe care le faci zilnic în bucătărie!

În jurul vârstei de doi ani, curiozitatea copiilor începe să atingă apogeul, pe măsură ce explorează noi texturi, găsesc și investighează noi mirosuri și se scufundă în noi experiențe – iar bucătăria este locul perfect pentru acestea.

Atunci când copiii sunt aduși în bucătărie la o vârstă fragedă, ei au șansa de a vedea cum combinarea anumitor alimente împreună creează ceva cu totul nou, care poate fi cu adevărat magic pentru ei.

De asemenea, e posibil să dezvolte o dragoste aparte pe tot parcursul vieții pentru gătit și alimente sănătoase.

Activitățile de bucătărie pentru copii au o mulțime de beneficii sănătoase

Atunci când un copil îi ajută pe părinți să adauge fructe, legume și iaurt în blender și privește aparatul transformând totul într-o băutură netedă și fructată, acesta este un prim pas spre magia culinară.

Delicios? O, da. Educational? Absolut! Dar există un alt beneficiu suplimentar care face să vă aduceți copilul în bucătărie .

Când copiii sunt capabili să se implice și să îi ajute pe adulții din viața lor, ei dobândesc un simț al responsabilității, iar învățarea de noi abilități, cum ar fi să facă împreună o salată sau un smoothie cu fructe, le crește încrederea și stima de sine .

Câteva moduri de a-i învăța pe copii despre alimentația sănătoasă și despre cum preparăm mâncarea

  1. Lecturile despre gastronomie

Indiferent de subiect, există niște cărți minunate pentru copii! Sunt cărți despre identificarea alimentelor sănătoase și nesănătoase, dar puteți lua, de asemenea, unele dintre acele cărți de bucate speciale pentru copii, pentru a-i lăsa copilul să preia conducerea în bucătărie.

  1. Lasă-i să-și creeze propriul meniu și să-l gătească

Fie că visează la pizza cu înghețată, nu există limită la ceea ce va inventa copilul tău pentru un meniu de cină! Lasă-l să vadă toate ingredientele din frigider sau din dulap și întreabă-l ce ar vrea să facă. După ce va propune câteva idei, vorbește-i despre opțiuni sănătoase. Dacă nu a ales decât alimente prăjite sau cu zahăr, îndreptați-i atenția către alternative mai sănătoase!

  1. Creșteți câteva plante acasă

O modalitate excelentă de a-ți implica copilul în bucătărie (și de a învăța despre alimente sănătoase) este să-i arăți direct procesul de creștere a fructelor și legumelor. Nu numai că învață cum să îngrijească plantele, dar este mai probabil să mănânce acele produse sănătoase dacă le-au cultivat ei înșiși!

Cum gătim rapid și totodata sănătos?

Aparatele electrocasnice au simplificat extrem de mult viața omului modern, lăsându-i timp pentru diversele activități, tocmai datorită evoluției tehnologice și a internetului.

Multitudinea de activități casnice cărora trebuie să le fac față o mămică nu mai este o noutate. Pe lângă timpul alocat copiilor, pentru îngrijire și joacă, are nevoie și de timp pentru curățenie, gătit, călcat, drumurile spre grădiniță sau școală și diverse activități.

De un real ajutor în bucătărie sunt , spre exemplu, blenderele de mână.

Vă propunem blender-ul manual 4 in 1 Mix Master, cu un motor puternic de 1000W, ce poate face smoothie-uri delicioase, shake-uri, amestecă supe, sosuri si multe altele. Are 6 viteze, funcție turbo, iar mecanismul lamei este din oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Cu ajutorul aparatului de gătit cu aburi Fitfoodie Steel , veți putea mânca mult mai sanatos atât legume, cât și carne sau ouă. Procesul de aburire sănătos este o alternativă la gătitul cu ulei la temperatură ridicată, aburul puternic ajută la păstrarea valorii nutritive.

Pe site-ul nostru, găsești produsele necesare a căror funcționalitate să facă viața mămicilor mai ușoară, fiind ușor de utilizat și acoperind toate nevoile alimentare atât ale copiilor, cât și pentru restul familiei.

Articole Similare

Lasă un răspuns