Jucarii

1 Iunie – Ziua Copilului

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare legală celebrată la date diferite, în funcție de țară. În România se sărbătorește la data de 1 iunie.

Istoria Zilei Internaționale a Copilului

Originea acestei sărbători datează din 1925, când reprezentanți din diferite țări s-au întâlnit la Geneva, Elveția, pentru a convoca prima „Conferință mondială pentru bunăstarea copiilor”. După conferință, unele guverne din întreaga lume au desemnat o zi ca Ziua Copilului pentru a evidenția problemele copiilor. Nu a fost recomandată o dată specifică, așa că țările au folosit data care era cea mai relevantă pentru cultura lor.

Data de 1 iunie este folosită de multe țări ex-sovietice, deoarece „Ziua internațională pentru protecția copiilor” a fost instituită la 1 iunie 1950, în urma congresului Federației Internaționale Democratice a Femeilor de la Moscova, care a avut loc în 1949.

Odată cu crearea Zilei Mondiale a Copilului, statele membre ONU au recunoscut copiilor, indiferent de rasă, culoare, sex, religie și origine națională sau socială, dreptul la afecțiune, iubire, înțelegere, hrană adecvată, îngrijire medicală, educație gratuită, protecție împotriva tuturor formelor de exploatare şi creştere într-un climat de pace şi fraternitate universală.  

Societatea are nevoie de copii educaţi şi sănătoşi, copii de care să fim mîndri. Astăzi, devine tot mai evidentă preocuparea structurilor atât la nivel naţional, cât şi internaţional, asupra domeniului protecţiei drepturilor copilului. Statele s-au angajat să asigure ocrotirea drepturilor copilului, devenind responsabile pentru elaborarea şi adoptarea de politici naţionale clare pentru  protecţia copilului, precum şi folosirea unor  mecanisme eficiente, iar în toate acţiunile, să ţină cont de interesul prioritar al copilului.

Importanța Zilei Internaționale a Copilului

Ziua Internaţională a Copilului  promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

1 iunie reprezintă  prima zi de vara, în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă amintire” … copilăria. 1 Iunie trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre. Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

Cum sărbătorim Ziua Copilului în România

Ziua Copilului  a devenit sărbătoare națională în 2017, zi în care nu se lucrează.

În România, Ziua Copilului se celebrează în marile orașe, prin evenimente dedicate copiilor, cele mai multe dintre ele având loc în parcurile centrale. Fiind prima zi de vară, se sărbătorește în primul rând prin activități în aer liber.

Multe școli au evenimente speciale pentru a sărbători Ziua Copilului în România. Unii profesori dau certificate ca o modalitate de a-și arăta aprecierea pentru fiecare copil în această zi. Evenimente comunitare, inclusiv expoziții de artă care prezintă lucrările copiilor, sunt organizate pentru a sărbători Ziua Copilului. Ziua Copilului este promovată și prin intermediul ziarelor, blogurilor, rețelelor sociale, televiziunii și jurnaliştilor de radio din România. 

Nu contează neapărat unde anume vom sărbători această zi, ci modul în care îi transmitem copilului că este o zi specială. Copilul poate să se simtă iubit și răsfățat în această zi dedicată lui. Cel mai important este ca noi, părinții, să petrecem timp prețios cu el, să ne jucăm împreună, să ieșim în aer liber, în natură. 

Cadouri pentru cei mici

Cu ocazia zilei de 1 iunie putem oferi celui mic și un cadou, deoarece cu siguranță îl va face foarte fericit. Puteți alege să mergeți la cumpărături împreună cu cel mic, sau să comandați online jucăria preferată, pentru a nu mai avea această grijă în ziua respectivă.

Magazinul nostru online Sofia Concept vă pune la dispoziție o gamă largă de jucării , pentru toți prichindeii, dar și role, trotinete, skateboard-uri, seturi de badminton,mingi pentru a vă plimba și juca împreună. Nu uitați să fiți cu ochii pe promoțiile deosebite pe care site-ul le va avea cu ocazia aniversării sau puteți comanda chiar acum din OFERTELE SPECIALE DE 1 IUNIE.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns